Skip to main content

Grenaa Havn leverer rekordomsætning for femte år i træk

23. april 2024

Vil du vide mere?

Grenaa Havn A/S opnåede i 2023 en nettoomsætning på 79,9 mio. kr. Det er således femte år i træk, havnen leverer rekordomsætning, og det er samtidig en stigning i omsætning på mere end 30 procent i forhold til 2021. Årets nettoresultat lyder på 11,9 mio. kr.

Havnens bestyrelse betragter årets resultat som meget positivt, lød det fra Bent Hansen, bestyrelsesformand for Grenaa Havn A/S, ved mandagens generalforsamling:

”Årets resultat afspejler bl.a., at vi her i Danmarks mest centrale dybvandshavn har opbygget en god baseforretning og et solidt fundament, der er et udtryk for vores styrkepositioner”, siger Bent Hansen.

Henrik Carstensen, CEO i Grenaa Havn A/S, deler tilfredsheden med de resultater, havnen har leveret i det forgangne år.

”I 2023 har vi haft høj aktivitet i alle kernesegmenterne. Og på de indre linjer er vi nået langt på områder som ESG, CSR og ISO, hvilket bidrager til, at vi også i de kommende år har en berettigelse over for vores samarbejdspartnere. Vores store fokus – både i 2023 og i tidligere år – har været på at udvikle nye relationer. Aktuelt gør vi en stor indsats inden for vindsegmentet, der er og bliver et område i kæmpe vækst”.

Og netop plejen af eksisterende relationer og udviklingen af nye er kendetegnende for den dygtige drift af Grenaa Havn, tilføjer Bent Hansen:

”Kendskabet og tilliden til Grenaa Havn er stigende, og det kan havnen takke direktøren og hans organisation for. Er der ikke gode relationer, finder kunderne et andet sted, og det er dét, jeg er mest glad for som formand; at der er oparbejdet en tillid, der gør, at Grenaa Havn er konkurrencedygtig og synlig for nye kunder”, siger Bent Hansen.

Øget kapacitet nødvendig for fortsat vækst

Med travlheden følger et slid på materiel og arealer, og der er i løbet af året brugt prioriterede ressourcer på, at havnen også står skarpt i fremtiden.

Men hvis Grenaa Havns vækstrejse skal fortsætte, er det også helt nødvendigt, at der investeres i fremtiden. Både i form af nyt materiel – som eksempelvis den nye hydrauliske kran, der forventes at komme til Grenaa i 2025, men også øget kapacitet i form af mere havneareal, lyder det fra Bent Hansen:

”Vi skal sikre, at vi forbliver i superligaen af havne, der er attraktive for de kommende offshore vindmølleprojekter i Kattegat, Skagerrak og Østersøen. Vi kigger ind i en særdeles spændende fremtid – især også på vindsegmentet. Det første store projekt er planlagt til afvikling fra Grenaa Havn i 2026, og hvis vi har pladsen, er der flere spændende ting i pipeline”, siger han.

En understøttelse af havnens akutte arealbehov i løbet af 2024 er således afgørende for, at alle disse potentialer bliver omsat til virkelighed, og der arbejdes derfor intensivt sammen med havnens ejer på at finde yderligere arealer uden for havnen, tilføjer Bent Hansen:

”Det er vores håb, at vi sammen med Norddjurs Kommune kan finde en hurtig løsning, således at havnen kan få mulighed for at leje eller købe de nødvendige arealer. 2024 bliver et år, hvor vi ikke kan fortsætte udviklingen, hvis ikke vores kapacitet øges. Det må være i alles interesse, at vi i fællesskab sikrer forudsætningerne for havnens fortsatte vækst og udvikling”, lyder det fra bestyrelsesformanden, der tilføjer, at også infrastrukturen og tilgængeligheden til Grenaa fortsat har været et fokusområde i 2023.

Strategisk fokus og udsigt til 2030-strategi

Grenaa Havn har i det seneste år sat flere ord på selskabets ambitioner og indsatser inden for både miljø, samfund og ledelse, i daglig tale ESG. Således afleverer havnen også en flot CSR-rapport, der beskriver, hvordan Grenaa Havn A/S praktiserer at drive en ansvarlig virksomhed.

”Vi ønsker helhjertet at være en trivselsfremmende arbejdsplads for vores vigtigste ressource; nemlig vores medarbejdere. I løbet af året blev vi certificeret inden for kvalitet, miljø og arbejdsmiljø. Tre ISO-standarder, som vi er fantastisk stolte af at være kommet i mål med”, siger Henrik Carstensen.

Bent Hansen tilføjer, at det øgede strategiske fokus har givet anledning til en opdatering af 2025-strategien med en ny bæredygtighedsstrategi:

”Vi var allerede langt med mange af de mål, vi havde sat os frem mod 2025, og udviklingen har styret os i en retning, hvor vi nu tager udgangspunkt i både ESG, ISO, SMART-mål, verdensmål og en række signaturprojekter. Inden længe tager vi hul på de næste vigtige skridt mod udarbejdelsen af vores 2030-strategi”.

Bestyrelsen fortsætter uændret

Jess Abildskou var eneste bestyrelsesmedlem, der var på valg, og han blev genvalgt. Bestyrelsen fortsætter derfor uændret.

Bestyrelsen i Grenaa Havn A/S består af formand Bent Hansen, næstformand Laura Hay Uggla, Anette Liebe, Benny Hammer, Jens Meilvang, Lene Skovsgaard Sørensen, Daniel Isak Dallerup og Jess Abildskou.

Vil du vide mere?

Seneste nyheder