Skip to main content
Om os

Porten til Kattegat

Adgangen til havet er det, vi lever af

Som Danmarks mest centrale dybvandshavn er Grenaa Havn et vigtigt knudepunkt i midten af Danmark. Vi er ’Porten til Kattegat’.

Som en af Danmarks store industri- og erhvervshavne håndterer vi effektivt gods fra land til vand, til gavn for virksomheder og samfund. Vi skaber vækst og fremgang – i Norddjurs og regionen.

Både når vi laster, løfter og lagrer for vores samarbejdspartnere. Og når vi finder nye grønne spor og sparer energi og ressourcer – i samarbejde med kunder og kommune, virksomheder og verden.

Sådan fremmer vi en grøn verden i vækst. Altid tæt på og med lang horisont.

Stena nautica i Grenaa havn

Kattegatregionen fremmer eksport i norden

I mere end 60 år, har der været færgeforbindelse mellem Grenaa og Sverige. I dag er det Stena Line som besejler ruten Grenaa – Halmstad. 

Forbindelsen mellem Grenaa og Sydsverige har været med til at udvikle et særligt bånd i regionen, som i 2019 udmøntede sig i partnerskabsaftalen ”Kattegatalliancen”, som er indgået mellem Norddjurs kommune og Hallands Län.

Aftalen sætter en tyk streg under samarbejdet og viljen til at fremme erhverv, innovation og turisme i regionen på begge sider af Kattegat.

Færge og linjefart

Fra landevejen til søvejen

Grenaa havn et naturligt knudepunkt for både linjefart og færgefart i Norden. Fragter din virksomhed stykgods, pallegods eller større projektlaster via søvejen, eller overvejer at gøre det? Så er Grenaa Havn det optimale udgangspunkt for din virksomhed.

Effektiv short sea transport: Gør som stadig flere vognmandsspeditører: Flyt transporten af varer fra landevejen til søs. Det giver både en mindre klimapåvirkning, større sikkerhed for chauffører og en sundere økonomi.

Løsninger til fremtidens vindmølleeventyr i Kattegat

Grenaa havn ligger strategisk tæt på de mulige og kommende havvindmølleparker i Kattegat. Løsninger til vores fokusområde vind har stået centralt i en lang årrække.

Med den rette know-how, gode faciliteter og et stærkt understøttende netværk til rådighed, er Grenaa Havn den ideelle samarbejdspartner som installations- og O&M havn.

Ydelser

Bestilling af el og vand

For rekvirering af el og vand kontakt Grenaa Havn på tlf. (+45) 8758 7600. På vores havnekort finder du markeret, hvor el og vand er placeret langs kajerne

El chipkort

I fiskerihavnen har vi installeret el-standere, som betjenes via chipkort. El chipkort købes i automaten Chip Card Loader ved Fiskerikajerne 12B på Sydhavnen.

Levering af diesel- og fuelolie

Kontakt vores lokale leverandør, Niels Weje Nielsen, for levering af brændstoffer.

Aflevering af slopolie i Grenaa

Aflevering af slopolie kan ske ved henvendelse til Nordic Oily Waste A/S på: