Skip to main content

Rekordstor omsætning i Grenaa Havn A/S

19. april 2023

Vil du vide mere?

For fjerde år i træk, og på trods af internationale uroligheder, kommer Grenaa Havn A/S ud med en rekordstor omsætning.
Det var derfor en yderst tilfreds bestyrelsesformand, som på dagens generalforsamling kunne præsentere en omsætning på hele 72,2 millioner kroner og et nettoresultat på cirka 11 millioner kroner for regnskabsåret 2022 i Grenaa Havn A/S.

”Det resultat ser jeg, og resten af bestyrelsen, naturligvis meget positivt på. Især set i lyset af, at 2022 på mange måder var et vanskeligt år, blandt andet på grund af den ulykkelige krig i Ukraine, som især fik energi- og brændstofpriserne til at stige. Og på toppen af det en inflation, som vi ikke har set højere siden 1982,” siger Bent Hansen, bestyrelsesformand i Grenaa Havn A/S.

Også Henrik Carstensen, CEO i Grenaa Havn A/S er særdeles tilfreds med årets omsætning og resultat. Han peger især på én ting som har været specielt for 2022.

”Sidste år gjorde sig navnlig bemærket indenfor bulk. Specielt biomasse udgjorde en meget stor del af den bulk vare, der kom over kaj. Det var et resultat, af den pludselig opståede energikrise som resulterede i, at der på kort tid skulle sikres råvarer-depoter til de danske varmeværker,” fortæller Henrik Carstensen.

Bæredygtig og klimabevist

Grenaa Havn A/S er som de fleste virksomheder i en bæredygtig brydningstid. Et af virksomhedens klimamål er at øge andelen af hybrid- eller elbiler i virksomheden til mindst 50 % i 2025. Det mål blev allerede nået ved udgangen af 2022, hvor 66 % af bilparken var hybrid- eller elbil.

Elbiler på Grenaa havn
Grenaa Havns bilpark i driften er pr. januar 2023 baseret på el-biler som kører på 100% grøn strøm.

”I det forgangne år, har vi haft ekstra meget fokus på den grønne omstilling. Bæredygtighed og grøn omstilling er ikke noget, vi bare snakker om. Vi gør noget ved det,” understreger Bent Hansen og fortsætter: ”I Grenaa Havns bæredygtigheds-strategi har vi givet håndslag på, at vi anvender 10 % af havnens overskud på bæredygtig omstilling indenfor vores strategiske fokusområder. Det mål lever vi op til, også i år.”

Certificeringer og infrastruktur

Grenaa Havn A/S har haft meget fokus på at blive certificeret indenfor de tre ISO-områder kvalitets-, miljø- og arbejdsmiljøledelse. Det er et af de områder, hvor der er brugt ekstra mange ressourcer i årets løb.
Et andet tilbagevendende punkt er det konstante arbejde med at få opmærksomhed på infrastrukturen på Djursland.

”Alle de steder vi har mulighed for det, prøver vi at påvirke meningsdannere og politikere, så vi kan få fremrykket etableringen af 2+1 vejen til Feldballekrydset og omfartsvejene ved Trustrup og Tirstrup. Men hvis infrastrukturen skal give mening og væsentlig bedre sikkerhed, skal A15 gøres til en 2+1 vej hele vejen frem til Grenaa. Alt andet giver slet ingen mening,” siger Henrik Carstensen, CEO, Grenaa Havn A/S.

Ny bestyrelse

Grenaa Havn A/S byder velkommen til et nyt bestyrelsesmedlem, Daniel Isak Dallerup, som er indstillet af Fagbevægelsens Hovedorganisation Østjylland.

På det konstituerende bestyrelsesmøde, som blev afholdt i forlængelse af generalforsamlingen, blev Bent Hansen udpeget til at fortsætte som formand og Laura Hay Uggla fortsætter ligeledes som næstformand.

Udover ovenstående nævnte består bestyrelsen af: Anette Ruby Liebe, Benny Hammer, Jens Meilvang, Jess Abildskou og Lene S. Sørensen.

Vil du vide mere?

Seneste nyheder