Skip to main content

Jack-up hotelrig på rejse fra Grenaa til Kina

11. oktober 2021

Grenaa Havn og samarbejdspartnere fik muligheden for at håndtere denne helt særlige opgave, hvilket kun var en mulighed på grund af den store vanddybde og gode besejlingsforhold.
Vil du vide mere?

CCO hos Grenaa Havn A/S, Theis Gisselbæk udtrykker stor begejstring for, at Grenaa Havn og samarbejdspartnere fik muligheden for at håndtere denne helt særlige opgave, hvilket kun var en mulighed på grund af den store vanddybde og gode besejlingsforhold, som er tilgængelige i Grenaa.

Det er en sjælden, særlig og stor operation at håndtere en sådan opgave. “Derfor har vi også fået produceret nogle imponerende optagelser af lastningen og afskibningen, hvilke vi gerne vil dele med branchen.”

Rekordstort skib i grenaa

Med en længde på hele 206,3 meter og bredde på 43 meter er Audax, arealmæssigt, den største enhed, der hidtil har anløbet havnen i Grenaa. Denne heavy-module-carrier blev bygget i 2016 og er af typen arktisk skib. Det er bygget til at kunne sejle under polar klasse 3, som er den højeste isklasse til et civilt/kommercielt skib.

Fakta om Atlantic Amsterdam

  • Har ligget i Grenaa til cold stacking siden 2018
  • Har forinden fungeret som indkvarteringsplatform for mandskab på offshore opgaver, fx havmølleparkerne Race Bank og Borkum Riffgrund
  • Tilbyder fleksibilitet ift. at have mandskab boende på stedet frem for at personale skal flyves eller sejles til offshore arbejdspladserne
  • Om bord er 136 enkeltværelser, opholdslokaler, træningslokaler og sauna
  • Måler 75 x 86 meter
  • Vejer 10.500 tons og har 135 meter lange jack-up ben

Hør mere om vores enestående faciliteter

Gennem et optimalt leverandørnetværk og med en unik havneinfrastruktur kan vi tilbyde enestående faciliteter, landstrøm, tværfaglige spidskompetencer og professionel håndtering af alle stackingopgaver. Kontakt CCO Theis Gisselbæk for en nærmere dialog.

Vil du vide mere?

Seneste nyheder